STEPHANIE FREIJ NEEMT JE MEE
HET IS EEN POËTISCHE EN ILLUSTRATIEVE REIS
IN TUSSEN NU EN NIETS

Bekijk hieronder de preview van Tussen nu en niets:

Pre-order het boek ‘Tussen nu en niets’! Help jij Stephanie Freij bij de totstandkoming van haar boek Tussen nu en niets? Vanaf maandag 23 mei kun je haar steunen door een donatie te doen op www.slag-boom.nl, het crowdfundingsplatform van Uitgeverij Palmslag.

Sinds mijn debuut met ‘Festina Lente’ geniet ik van het persoonlijk contact dat ik met jullie heb, mijn lezers. Dat is ook precies waarom ik denk dat het crowdfunding-principe kan helpen bij mijn nieuwe project. Ik kan op deze manier op een zeer persoonlijke manier jullie hulp vragen om projecten zoals ‘Tussen nu en niets’ te realiseren. Het is naar mijn idee een project dat misschien wel mijn belangrijkste en mooiste uitgave zal zijn.

Jullie hebben mij de afgelopen jaren zien groeien en met de nodige rare twisten en draaiingen door het leven zien gaan. Jullie zijn continu bij me gebleven, jullie steunden en moedigden me aan gedurende een bizarre maar geweldige tijd. Ik ben jullie hiervoor zeer dankbaar.

Na de release van ‘Festina Lente’ in 2011, pauzeerde ik mijn creatieve leventje zeer bewust. Ik wilde alle ervaringen verwerken en vooral tijd met familie en vrienden doorbrengen. Hoewel ik sinds 2011 zo nu en dan heus wel wat flarden teksten schreef had ik echt even een break nodig.

Zo naïef als ik was, dacht ik dat deze beslissing mij een rustgevende periode zou opleveren maar het tegendeel was waar. Ik merkte dat de angst begon te regeren. Iedere dag werd ik geagiteerd wakker omdat er geen projecten meer plaatsvonden en ik voelde me zeer onzeker doordat ik mij steeds vaker een ‘nobody’ voelde. Daarnaast groeide mijn zelfopgelegde druk om te schrijven en om betekenisvol te kunnen publiceren waardoor het vooral een turbulente periode begon te worden.

Ik besloot het roer weer om te gooien en onvermoeibaar werkte ik aan nieuw werk. Ik wilde niet dezelfde fouten maken als bij ‘Festina Lente’. Ik wilde vanaf nu zakelijker zijn en alleen nog maar samenwerken met mensen die écht passie hebben voor het boek. Ik begon op een nieuwe manier te schrijven, veel meer vanuit het positieve gevoel. Verder wilde ik een groot scala aan mogelijkheden voor de grafische uitvoering kunnen verwerken in mijn nieuwe werk. Dit was vooral mogelijk doordat ik in de loop van 2015 in contact kwam met Maurice van Dijk. Mede door zijn onuitputtelijke drive en inspirerende visie op de boekdrukkunst is Maurice een belangrijke en waardevolle toevoeging voor mijn nieuw werk. Samen zijn we een goed team.

We werken momenteel nog eventjes wat details uit voor wat betreft het schrijven, redigeren en ontwerpen om uiteindelijk een prachtig boek te kunnen publiceren. De financiën zijn echter ons grootste obstakel. Toch verwachten we met jullie hulp om eind 2016, begin 2017 te kunnen publiceren. Als we het streefbedrag niet behalen dan komt het boek er niet. Het is een kwestie van alles of niets. Dus het lot ligt in jouw handen. Ik leg je absoluut geen druk op hoor! Hopelijk spreekt een van de “tegenprestaties”, jouw beloning voor je donatie, jou aan en ben je bereid om te doneren. Als we uiteindelijk het streefbedrag behalen dan voltooien we namelijk het project. Simpel.

Heb je vragen?
Als de bovenstaande informatie niet genoeg is voor je dan kun je altijd contact opnemen met het team van ‘Tussen nu en niets’.