Wat is Tussen nu en niets?
Stephanie Freij brengt in de loop van 2017/2018 haar werk bijeen in een fraai ontworpen boek: Tussen nu en niets. Een rijk geïllustreerd lees- en kijkboek waarin het poëtische werk toegankelijk wordt gemaakt door een bijzondere vormgeving en een unieke uitvoering van het omslag.

Wat ga je er in terugvinden?
In haar poëtisch en illustratief werk laat Stephanie Freij zich graag inspireren door een scala aan psychologische, filosofisch, symbolisch getinte scenario’s om haar diepste gevoelens te spiegelen.

Het boek neemt de toeschouwer mee op een visuele en emotionele reis in persoonlijke scènes, vervult van onbesproken onnoemelijke verhalen waarbij de sluimerende angst om alles wat je lief is te verliezen blijft ronddwalen. Volgens Stephanie Freij moeten we niet vergeten dat het leven mooi is, zelfs ten tijde van de imperfectie.

Leef intens: “Infremor et Emergo. Ik grom en kom boven. Tussen nu en niets.”

Waarom kent Tussen nu en niets verschillende edities?
De boekdrukkunst is zoveel meer dan enkel de woorden. First-class staaltje poëzie verdient een first-class grafische vormgeving. Vandaar dat Stephanie Freij voor Tussen nu en niets bijzonder veel waarde hecht aan een duurzaam uniek karakter. Die keuze maakt Stephanie Freij niet zomaar. Ze had immers haar eerdere werk opgedragen aan haar wijlen grootvader Jan Roberti.

Met Tussen nu en niets wil Stephanie Freij graag voortborduren op haar grootvaders passie: grafische vormgeving. Ze besloot daarom dat niet alleen de woorden maar ook de illustraties als poëzie voor de ogen moet fungeren. Zo hoeft poëzie niet te verdwijnen in een stoffige kast, maar mag ze gezien en besproken worden. Tussen nu en niets moet daarom ook een boek worden dat je trots op tafel kunt leggen, wat een opening tot een gesprek kan zijn en waarvan het doorbladeren een echte ervaring wordt.

Waarom wij jullie hulp nodig hebben?
Publiceren is erg duur. Het overgrote deel van het budget is daarom gewijd aan de productie: het redigeren, het drukken, binden, grafische vormgeving, marketing en uiteraard de verspreiding van dit bijzondere boek.

Alle plannen zijn er en de inhoud is er ook, alleen het boek moet nog wel worden geproduceerd. Om daar geld voor op te halen, zijn de makers en bedenkers van dit bijzondere boek op zoek naar donaties, partners en sponsoren om het benodigde bedrag voor productie en distributie bijeen te krijgen.

Tussen Nu En Niets in ontwikkeling.
Het project probeerde ik al eerder te lanceren maar dat bleek iets te vroeg te zijn. Het betekende echter niet dat ik Tussen Nu En Niets los had gelaten.

Ik ga het huidige idee opnieuw op de schop nemen. Ik laat het overgaan in een nieuwe creatieve fase! Ik wil er gewoon nog niet mee stoppen. Ik ga opnieuw kneden, bijschaven, weggooien, creëeren en met frisse nieuwsgierigheid hoop ik ooit Tussen Nu En Niets aan jullie te kunnen presenteren.

Coming together is a beginning;
keeping together is progress;
working together is success.

Ik hoop echt dat de lezer gelukkig zal zijn met mijn werk. Dat hoop ik echt. Het biedt wellicht een uitweg, en troost. Ik word er zelf alleszins heel gelukkig van. Het is af en toe verrassend confronterend en stevig en vrolijk, daar tegenover staan dan de soms melancholische teksten, dat is de perfecte mix. De lichtheid en zwaarte heffen elkaar op.

Ik word ontzettend diep blij van het schrijven van een boek, zelfs als ik de goorste ellende heb zitten opschrijven. Hoe de dag ook moge beginnen, het moment dat er een bladzij of twee, drie op papier staan waarvan ik denk dat ik er morgen nog mee kan leven, dan zit er meer zuurstof in de dag. En die andere uren kan ik bezig zijn met rondkijken, tot het diepste spreken met mensen, en kunst beleven. Komaan, hoeveel beter kan het leven worden, zeg?

Enfin, dat is mijn bescheiden mening. Op dit moment.
Misschien denk ik er volgend jaar anders over. En dan kom ik af met nieuw werk.

Met vriendelijke groet,
Stephanie Freij & team

Tussen nu en niets: een ode aan poëzie, grafische vormgeving en de boekdrukkunst. Wil jij dit boek hebben of er minstens voor zorgen dat deze ode aan de poëzie, de grafische vormgeving en de boekdrukkunst, werkelijkheid wordt? Geef dan een donatie en wie weet ligt dit boek binnenkort bij je thuis op de tafel, in je favoriete café of in je winkel!